Acının 1001 Kokusu, acı çekmek nasıl bir şey? burnumuz bunu nasıl hisseder? böyle bir şey var mı acı çekmek soyut bir kavram değil mi?
Acının 1001 Kokusu
Aslında acı çekmek, fiziksel ve duygusal olarak soyut bir deneyimdir. Burunla algılanan bir koku gibi somut bir şey değildir. Ancak, bazı durumlarda, insanlar belirli kokuları belirli duygularla ilişkilendirebilir. Örneğin, bir hastane kokusu, bazı insanlarda hastalık veya üzüntü gibi duyguları tetikleyebilir. Bu da, beynimizin belirli kokuları, geçmişte yaşadığımız acı veya stresli deneyimlerle ilişkilendirmesinden kaynaklanır. Ancak acının kendisi doğrudan bir kokuya sahip değildir; daha çok bir metafor olarak kullanılır. Gerçekten de acı çekmek soyut bir kavramdır, çünkü her birey için farklı şekillerde deneyimlenir ve yorumlanır. Bu konuda ne düşünüyorsun?
Soyut bir kavramı somutlaştırabilir miyiz?
Acının 1001 Kokusu ile tanıştırayım sizi aslında hepsini kendiniz belirlediniz. Annenizin kokusu canı acıyınca burnunuzda tüttü, kardeşiniz doğduğunda onu kıskanışınız sonrasındaki sahiplenmeniz annenizden bile kardeşinizi korumanız o bebeklik kokusu ağladığında ki acının kokusu ve dahası farkındalığımız ne seviyede şuan yukarıda hastaneden bahsetmemin en büyük sebebi o koku bize hüzün acı veriri ve hastaneye gitmeyi sevmeyiz, üzüntü duyduğumuz bizi etkilen her şey acının 1001 kokusu ‘na girer hala soyut demi düşüncede sadece öyle…
İnsan için bazı şeylere inanmak güç yaşamımızı; toplumda kabul görmek, değerli olmak, beğenilmek, başarılar ile taçlandırmak isteriz. Hep bir arayış içindeyiz. Bulamayacağımız cevapları tatmin edemeyeceğimiz zevklerimizi bulmaya çalışıyoruz. Sadece yaşamak ne kadar zor olabilir. Bizi tüketmeye var olmaya itiyor bu toplum. Acı çekiyoruz resmen bunları yapmak için toplumda yer edinmek için kaybolup gitmekten korkuyoruz. Hiç olmayı denemeliyiz. Acının 1001 kokusunu şimdi nasıl somutlaştıralım değil mi hiç bir şeyi halledememişken evet bu tamamen soyut bir kavram ve ben uydurdum. Almanız gerekeni aldığınızı düşünüyorum.
Toplumun değil kendi değer ve yargılarını oluşturduğumuz günlere kendi iç savaşınızda başarılar.
Öneri yazımı okumak için buraya tıklaya bilirsiniz.