2024 Hedef Değerlendirmesi

2024 Hedef Değerlendirmesi

Sevgili okurlarım 2024 Hedef Değerlendirmesi ile sizlerleyim. Biliyorsunuz ki 2023 ve 2024 de başlarken hedeflerimi sizler ile paylaştım. (Paylaşımımı okumadıysanız 2023 için ve 2024 için bu linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.)  2023 yılının sonunda neler yapmışım diye baktığımda bir çok hedefimi yapamadığımı gördüm ve bir karar aldım. Ara değerlendirme yaparak kendimi takip etmek ve hedeflerime ulaşmak için daha iyi bir takip mekanizması olacağını düşündüm. Şimdiii sizler ile 2 aylık ilerleme raporumu paylaşıyorum.

2024 Hedef Değerlendirmesi

Önce sizlerle hedeflerimi paylaşayım,
2024 Yılı Hedeflerim

  1. Kaykay kullanmayı öğrenmek (2023 ten kalan hedefim)
  2. kamp yapacağım, kendi yemeğimi kendim pişirerek biraz yabani ortamda. (2023 ten kalan hedefim)
  3. Bir arazimiz var artık tarlada ekip biçmek için düzenekler hazırlayarak tarım yapmak istiyorum.
  4. Bu sene için geçen seneye göre daha çok okumak istiyorum.
  5. Yeni bir girişim yaparak mental olarak başarma duygusunu tatmak istiyorum. (girişimlerim oldu fakat yarıda bıraktım bu girişlerim düzenleyip neden yarıda kaldıklarını analiz etmek istiyorum girişimcilere örnek olmak adına bir kaç yazı yazabilirim)
  6. Bu sene içinde bir kaç eğitime katılmak istiyorum konu başlıklarını özenle seçeceğim

2024 Yılı Hedef Değerlendirme

Hedeflerimi takip etmek için kullandığım metodlar Barış Özcanın da her sene gerçekleştirdiği Zinciri Kırma Metodu ve her ayı eşit gün sayısına bölen ve 13 aylı takvimi kullanmam ile başladı.

Zinciri kırmayı kullanarak her gün kitap okuma hedefimi takip ediyorum.

2024 Hedef Değerlendirmesi

Ocakta hiç kaçırmadan okuyabildim. Şubatta ise iki günlük firem var. 60 günde 58 gün kitap okuduğum için hedefimi %96,6667 oranında başarıya eriştim

Diğer hedeflerimle ilgili bir gelişme sağlanamadı havaların güzelleşmesi bekleniyor 🙂

Evet aslında en çok yaparken heyecanlandığım kısmı sizinle paylaşmaya geldi sıra.

2024 Hedef Değerlendirmesi 1

2024 Hedef Değerlendirmesi Ay Bazlı

Ocak Ayı Hedefi = İnstagram da geçirdiğim süreyi kısıtlamak günlük 3 saate yakın instagram da vakit geçirdiğimi fark ettim ve bu oranın çok olduğunu anlayarak günde 1 saate kısıtlamaya çalıştım. bir ay boyunca başarı bir şekilde 1 saat ten fazla süre geçirmeyerek hedefimi gerçekleştirdim.

Şubat Ayı Hedefi = instagram hedefimi şubat ayında da devam ettirerek 45 dakikaya düşürdüm ve şubat ayını da başarı ile tamamladım. Şubat ayına bir hedef daha sıkıştırdım. Koruyucu madde içeren gıdaları tüketmemek koruyucu maddelere karşı bir diyet diyebiliriz. Neleri yemediğimi saymak uzun madde olacağından yediğim şeyleri saymak daha kolay ev yapımı yoğurt ev yapımı yemekler salata ve türevleri çorba kırmızı et beyaz et (güvenilen yerlerden alındı). Abur cubur tarzı sosisler salamlar bu tür gıdalara yönelmedim. Bahsetmiş olduğum diyeti yapmak o kadar zordu ki size anlatamam her şeyde koruyu olduğunu gördüm ve %100 yapabilmek imkansız ama kendi tahminime göre %80 başardım.

Bu diyeti neden uyguladım peki koruyu maddelerden uzaklaşarak karaciğerimi organlarımı korumak istedim tek hedefim buydu. Ve önümüzde ki aylarda bu diyetime %50 bile olsa devam etmeyi hedefliyorum. Çikolatasızlık çok zor arkadaşlar 🙂

Mart Ayı Hedefim = İnstagram hedefimi 30 dakikaya düşürmek  ve koruyucu madde diyetime devam etmek araba bir çikolata yemek 🙂 Bu ay benim için yapmak isteyipte yapamadığım şeylerden tam anlamıyla kurtulma ayı olacak yapamadığım şeyleri sırtımda taşımaktan yoruldum . Salıp ileriye odaklanacağım Haydi  Nisanda görüşmek üzere

Öneri yazımı okumak için buraya tıklaya bilirsiniz.

berkecaliskan tarafından paylaşıldı.

Genç bir mühendis kalemiyle düşüncelerimi ve deneyimlerimi aktarmak istediğim bir platform hazırlamak istedim. İyi Okumalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.