Kidlin Yasası, hepimiz bir çok problem ile boğuşuyoruz. Boğuştuğumuz problemler, bizi olumsuz etkiliyor bazen problemlerimizde boğuluyoruz. Haydi gelin size bu sorunu çözmek için bir yasadan bahsedeyim.
Kidlin Yasası
Problem mi? aklının içinde tutarsın, yoğurursun, çözmek istersin, aşmak istersin eğer tecrüben yoksa korkarsın o problemden. Problemi çözemediğin her gün, her saat, her dakika seni daha çok germeye başlar peki ya bunu çözümünün bir yolunu söylesem.
Problemini bir kağıda yazmayı denedin mi?
Denemedin tabi ki de burada sana söylediğim yasa diyor ki “İlk adım, problemi açık ve öz bir şekilde yazmaktır.” Yazdık da ne oldu demeyin yüzde 50 sini hallettiniz. Tanımlanan ve görsele dökülen her problem kafadanız dan çıktığı için sizin aklınızda yer kaplamaz, kağıtta yer kaplar buda sizin problemi çözmeniz için kafanızda yer açıldığı anlamına gelir.
İkici adım, problemi daha küçük ve daha basit parçalara ayırmaktır. Böldük mü? Parçalarla devam edelim.
Üçüncü adım, sorunun her bir parçası için olası çözümler hakkında beyin fırtınası yapmaktır.
Dördüncü adım, beyin fırtınası sonucuna göre bir seçim yapın ve uygulamaya başlayın.
Peki şimdi ne oldu problemi güzelce tanımladık. Kazancımız problemin aslında gözümüzde büyüttüğümüz kadar aşılamaz olmadığını gördük. Halledebileceğimiz parçalara bölmemiz bizim parçadan bütüne ulaşmamıza yardımcı oldu düşünsenize büyük bir pasta tek lokmana yenebilir mi? Önce dilimlere böleriz sonrada o böldüğümüz dilimden çatal ile daha yenilesi parçaları elde ediliriz. Denemek ücretsiz, sadece biraz zaman kağıt ve kalem bunları her yerden temin edebilecekken neden denemeyesiniz.
Kidlin Yasası Örnek Problem ve Çözümü için bu yazımı okumanızı öneririm.
Öneri yazımı okumak için buraya tıklaya bilirsiniz.